Kako da kupujete pametno u 2023. godini

Ćao drustvo, pred vama je prvi tekst u Novoj 2023. godini koji će nam svima biti koristan ukoliko želimo pametnije da raspolažemo svojim novcem, a da pritom ulažemo u komade koji će nam služiti godinama. Ove mini savete sam i sama pratila tokom prethodne godine i dosta su mi pomogli, zato ih podelim i sa vama, pa ako želite da saznate kako da kupujete pametno, nastavite da čitate ovaj tekst.

Kvalitet ispred kvantiteta

Ulažite više u kvalitet, a manje u kvantitet. Uvek pametno uložite novac u komade poput cipela, jakne, kaputa ili torbe, jer ćete ih nositi godinama.

Manje trendova, više basic garderobe

Ukoliko isključivo kupujete trendy odeću, nikada je nećete dovoljno iznostiti, jer stalno dolazi nešto novo, zato je uvek bolje graditi tzv. Capsule Wardrobe od basic komada koje možete kombinovati na mnogo načina, a pritom ćete ih nositi godinama, jer im moda ne prolazi tako lako. 

Pratite rasprodaje

Dosta brendova ima zimski i letnji popust, pa ukoliko vas nekoliko dana deli od početka sniženja, sačekajte i tako uštedite.

Ne zalećite se

Kada su popusti, ne zalećite se, već dobro razmislite da li vam je to zaista potrebno ili ste pojurili da kupite nešto radi samog popusta. Razmislite da li određeni komad imate uz šta da ukombinujete i shvatićete da li vam je zaista potreban ili ne.

Napravite spisak

Napravite spisak potrebnih stvari i vodite se njime, tako ćete sigurno uštedeti i novac i vreme.

Oprez pri online kupovini

Ukoliko kupujete online, birajte one komade sa kojima manje možete da pogrešite što se odabira samih veličina tiče, poput džempera, bluzica, majica, jakni i sl. – Komade poput obuće, pantalona i uskih haljina nerastegljivih materijala je nekada ipak bolje probati u radnji, kako ne pogrešili i utrošili dodatno vreme na povrat i zamenu robe. 

Javite mi da li su vam se dopali ovi saveti, ukoliko imate jos neki kojim se i sami sluzite, pisite mi na insta <3

Srecan Božić!

s ljubavlju,

Tea

Share:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *