Moje viđenje lepote

Njoj se teži, o njoj se priča oduvek. Nepresušan je izvor inspiracije i predmet razgovora. Lepota – najmoćnije oružje koje samo svojom pojavom može razoružati i one najmoćnije.

Težnja ka savršenstvu,  idealno organizovanom životu, lepo uređenom domu i lepoti u svim svojim pojavnim oblicima nikad ne jenjava. Međutim, ja ću se osvrnuti na onu koja je možda i najvažnija za sve nas i kojoj neprestano težimo – fizičkoj i onoj, još bitnijoj, unutrašnjoj lepoti koja se krije u svima nama.

Oduvek je postojala želja za privlačnošću, za negom, za samom frazom „biti lep“ i ništa se nije promenilo ni danas. I sada je ona sredstvo kojim se mnogi služe kako bi ostvarili svoje ciljeve jer je ona neosporivo nešto što intrigira i zalazi u sve pore života.

Spoj unutrašnje i spoljašnje lepote

Oduvek sam smatrala da je dobitna kombinacija dobrog izgleda upravo spoj ove dve lepote. Mišljenja sam da je lepa žena negovana žena i žena koja vodi računa o svom spoljašnjem utisku koji ostavlja na druge, ali i svakako ne zanemaruje ono što nosi u sebi – samopouzdanje, šarm, senzualnost, eleganciju, stav prema životu, konstantan rad na sebi i svojim kvalitetima, životna iskustva. Upravo zbog toga imamo nepresušne mogućnosti da pokažemo svoju autentičnost i originalnost, jer je to ono po čemu ćemo se izdvojiti iz mase.

Budite lepi na svoj način, negujte onaj dobar osećaj u svojoj koži koji svi možemo dostići i zahvaljujući kom imamo utisak da možemo osvojiti svet.

Za neke je lepota manifestacija dobrote, za neke druge je produkt lepe duše, pa je zato neosporivo nešto što gajimo iznutra i što se ispoljava kroz naš karakter. Ne kažemo uzalud da su oči ogledalo duše i da lepota oličena u pogledu može odati koliko smo zadovoljni sobom i kakve stavove imamo prema različitim životnim situacijama.

Alber Kami je zapisao da je lepota bez draži isto što i udica bez mamca.

Sigurno nam se svima dogodilo da naiđemo na ljude sa savršenim oblinama i crtama lica, ali čije nas prisustvo uprkos tome ne očarava, niti ih smatramo privlačnim; nemaju „ono nešto“.

To nas dovodi na zaključak da fizička lepota nije potpuna bez one koju nosimo u sebi. Fizički izgled začinjen šarmom, harizmom, stavom, držanjem je ono što nas čini potpunom ličnosti i što bi trebalo neprestano da negujemo. Spoljašnja lepota žene je rezultat i odraz njene unutrašnje snage i ličnosti.

Šta je za vas lepota, na koji način se ispoljava po Vašem mišljenju?

Share:

Recommended Articles

1 Comment

  1. Zame se lepota kaže v pristnosti in jasnih namenih. Nekateri ljudje so tako iskreni in odprti, da se zdijo lepi ne glede na to, kako so videti ali kaj nosijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *