Ove modne trikove morate znati!

Zdravo svima i dobrodošli na moj novi blog post u kom ću vam pokazati 10 fashion trikova za stilizovanje outfita. Modni trikovi su izuzetno korisni svima nama u pojedinim okolnostima i mogu da nam “spasu” dan u poslednjem trenutku. Ove modne trikove morate znati ukoliko želite da podignete svoj outift na viši nivo.

To su neke male tajne kojima se služe i mnoge poznate ličnosti kojima možemo postići neverovatan efekat i učiniti da naša modna kombinacija izgleda mnogo bolje. Tekstove ovog tipa ćete moći da sretnete često na mom blogu jer je malih modnih tajni mnogo. Želja mi je da sa vama podelim što više, jer sam sigurna da će vam služiti. Jer, kome ovo ne bi bilo potrebno?

Kako da vam rukavi od sakoa/košulje ne spadaju

Ovo je jedan od sjajnih modnih trikova kojima se služe mnoge poznate ličnosti i modne blogerke kada žele da spreče konstantno spadanje rukava. Za ovaj trik je potrebna jedna trakica za kosu koja neće previše stezati ruku ali ni biti previše široka jer tako ovaj trik ne bi radio svoj “posao”. Jednostavno, trakicu stavite preko rukava sakoa ili košulje, blizu ruba, i povucite rukav ka gore i skupite ga onoliko koliko želite, prekrivajući trakicu.

Kako da očuvate odeću od šminke

Verovatno vam se često desilo da vam šminka tokom oblačenja odeće ostane na odeći. Mislim da je to noćna mora svake devojke, pogotovo kada su u pitanju beli komadi odeće poput košulje na kojima se mrlja najviše primećuje. Ovaj jednostavni trik pomoći će vam da očuvate svoju odeću od prljanja. Za ovaj sjajan trik služiće jedna, svilena marama kojom ćete prekriti kosu na prikazan način, a zatim lagano provući glavu kroz rolku ili majicu. Ovim trikom sam se posebno oduševila kada sam ga otkrila.

Outfit zbog upasanog džempera/majice deluje neuredno?

Kako bi izbegli da nam odevna kombinacija deluje neuredno i nagužvano oko stomaka gde se obično gomila upasani odevni komad, mnogo je bolje ispod suknje ili pantalona nositi unihop čarape (one boje kože ili bilo koje druge) i u njih upasati džemper, tada će to izgledati mnogo bolje i urednije.

Rajferšlus vam spada?

Ovaj izazov se vrlo često dešava i može biti vrlo iritantno ako nemamo nekakvo rešenje za to. Zato vrlo rado delim sa vama ovaj trik. Prilično je jednostavno. Treba uzeti gumenu trakicu (najbolja bi bila ona koja se obično koristi za tegle xD). Zatim je preseći i provući kroz rupicu od šlica i zavezati oko dugmeta. Ovo je zaista pravi “lifesaver” u nekim hitnim situacijama kada nemamo vremena da se presvlačimo ili nam se problem zadesi kada smo van kuće. Zato uvek, za svaki slučaj, treba da nosimo barem jednu trakicu u našoj torbi.

Želite da istaknete struk?

Imate neke šire odevne komade koji vam se dopadaju, ali mislite da će izgledati bolje ukoliko ih strukirate? Za to je vaš najbolji prijatelj kaiš, bilo tanji bilo širi, u zavisnosti od vaše modne kombinacije. Ja vrlo često volim da strukiram svoju košulju ili haljinu.

Pantalone su vam velike, a ipak drage?

Ovo je vrlo zanimljiv trik jer marama koju koristimo je lep i neobičan modni aksesoar za naše pantalone. Maramu treba da provučemo kroz gajke od pantalona i napravimo omču ili mašnu kako bismo pantalone prilagodili našem struku. Na ovaj način nam pantalone više neće spadati, a pritom marama dodatno začinjava naš outfit.

Farmerke su previše široke pri dnu, šta možete uraditi?

Farmerke će izgledati mnogo modernije i lepše na nama ukoliko ih prevrnemo na način prikazan na videu. To je jedan mali trik koji pravi veliku razliku u našem celokupnom izgledu (u ovom slučaju nisam imala široke farmerke kod kuće, pa sam primer pokazala na uskim koje su mi bile pri ruci).

Fen za kosu u ulozi pegle za veš

Ukoliko smo na nekom putovanju i nemamo peglu za veš, fen za kosu može itekako da nam pomogne. Gde god da odemo, u hotelima/apartmanima ćemo ćešće naći fen za kosu nego samu peglu. On nam može poslužiti tako sto ćemo ga približiti maksimalno tkanini i svlačiti ka dole. Naravno, budite oprezni da fen ne bude previše jak za određene tkanine, kako je ne biste uništili, ali u mnogim slučajevima ovo radi i vidi se razlika pre i posle, barem ona koja je dovoljna da napolje možemo da izađemo mirni i uredni.

Oversize majica i mala trakica za kosu

Iako oversize majice mogu da izgledaju veoma kul, nekada imamo potrebu da ih kombinujemo na drugačiji način kako bismo osvežili svoj outfit. Svi smo mi nekad probali da skupimo majicu savijajući je napred u “čvor”. Evo kako to može da izgleda mnogo lepše koristeći jednu tanku gumicu za kosu, pritom ćete biti sigurni da vam čvrsto stajati koliko god da je to potrebno.

Ovo su samo neki od trendova koji će biti aktuelni u ovoj godini, međutim, treba uvek imati u vidu da je trend prolazan i da mu se ne treba prikloniti ako je to nešto što nam se ne dopada. Téžimo ka tome da izgradimo svoj stil koji je u skladu sa našom ličnošću, jer to je ono što ne prolazi nikad i ima veliku vrednost, a on se stvara i kada kažemo NE određenim popularnim komadima odeće. Oslušnite sebe, promotrite šta je ono što volite i napravite sopstvenu definiciju stila! I ne zaboravite da, na kraju dana, na ženi ništa bolje ne stoji od samopouzdanja. To je, kako kaže slavna Beyonce, najbolji aksesoar koji jedna žena može da obuče!

s ljubavlju, Tea <3

Share:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[instagram-feed]