Jutarnja rutina uspešnih – moje iskustvo

Zdravo svima i dobrodošli na moj novi blog post. Ovom prilikom ću se osvrnuti na jednu od meni vrlo bitnih životnih tema, a to je jutarnja rutina uspešnih koju aktivno primenjujem već nekoliko godina i koja mi je sjajan saveznik u postizanju svojih postavljenih ciljeva. Život kakav težim da vodim i ciljevi koje sebi postavljam na dnevnom nivou, bilo mali bilo veliki, zahtevaju od mene dobru organizaciju od samog početka dana i upravo je uspostavljanje jutarnje rutine ono što mi pomaže da sve konce uspešno držim u svojim rukama.

Šta je za mene jutarnja rutina

Jutarnja rutina je stožer od koga sve kreće i čini me neverovatno motivisanijom da sve ono što želim da uradim tokom jednog dana, završim uspešno. Verujem u onu izreku da tajna naše budućnosti umnogome zavisi od naše dnevne rutine, odnosno od svih onih malih koraka koje svakodnevno preduzmemo, a koji nas približe soptsvenom cilju. Verujem, jer već uveliko, nakon uspostavljanja svakodnevnih „zadataka“, vidim jasne i vidljive benefite primenjujući je. Budući da sve ono što doprinosi da se osećam lepše, uspešnije i motivisanije volim da podelim sa vama, pišem ovaj tekst. Cilj mi je da ako uspem da „probudim“ i motivišem barem jednu osobu da već od danas sastavi svoju dnevnu rutinu i svoje želje pretvori u jasne ciljeve, smatram da sam odradila ispravnu stvar.

Rano ustajanje

Iako nisam neko ko spava do podneva, nedavno sam uvrstila u svoju svakodnevicu rano ustajanje. To je za sada 7h, trudiću se da to vreme pomerim i na 6h, kada se budem osećala dovoljno spremnom. Neverovatno je to koliko više vremena dobijemo za sebe kada ustanemo ranije. Otvara nam se neki svet, stvoren samo za nas. Svet tišine, mira, spokoja. Vreme kada možemo da presaberemo sve svoje misli i sa nekom novom pokretnom energijom krenemo u dan.

Odjednom sve one ciljeve koje smo sebi zadavali na dnevnom nivou možemo da stignemo da odradimo u toku dana. Da, one dnevne ciljeve koje smo do sada samo delimično završavali jer nam je dan proleteo i zbog kojih smo se na kraju dana osećali manje motivisanim i neuspešnim. Razmislite malo, možda je samo problem u vremenu kojim raspolažete. Uzgred, vaš organizam će vam biti zahvalan za ranije ustajanje. Osećaćete se fizički bolje, vedrije i puni energije. Garantujem! Ovo je mala tajna mnogih uspešnih ljudi.

Vreme samo za sebe

Jutro je deo dana kada, više nego ikad, volim da se posvetim sebi i svojim mislima. Svesna sam da svima nama od jutarnje energije zavisi ishod čitavog dana. Pošto znam da svoje misli i pogled na različite životne situacije mogu da kontrolišem i moj mindset okrenem ka optimizmu, donosim bolje odluke i uspešnije se nosim sa svime što mi život donese. Kada se probudim, ne hrlim odmah ka telefonu, već radim na zahvalnosti i meditiram. O zahvalnosti i meditaciji su govorili mnogi veliki umovi prošlosti ali i današnjice. Sokrat je umeo da kaže: „Onaj ko nije zadovoljan onim što ima, ne bi bio zadovoljan ni onim što bi želeo da ima“, a ja sa tim veoma rezonujem. Zato su zahvalnost i meditacija deo moje jutarnje rutine, jer znam da su preduslov za još bolji i srećniji život.

Zapisivanje dnevnih ciljeva

Nakon što obavim svoju beauty jutarnju rutinu, nastojim da u svoj dnevnik ispišem ciljeve koje želim da ispunim na dnevnom nivou, ukoliko to nisam učinila veče pre. Ovakva navika mi veoma pozitivno utiče na čitav ishod dana i budi motivaciju i efektivnost u svemu što radim. Trudim se da deo svakog dana posvetim čitanju neke dobre knjige, usavršavanju italijanskog i engleskog jezika, vežbanju, pisanju tekstova za moj blog, osmišljavanju ideja za moj sadržaj na društvenim mrežama kroz koje ispoljavam svoju kreativnost i maštovitost i radu na sebi uopšte. Dakle sve ono što me ispunjava i inspiriše.

Jasni ciljevi

Kad imamo jasne ciljeve pred sobom, koliko god oni bili sitni, dovešće nas brže i lakše do željenog ishoda. Na taj način ćemo ih tako stalno imati na umu. Treba voditi računa da svakodnevni ciljevi budu realno ostvarljivi u toku jednog dana, kako ne bismo sebi zadali preveliki „zadatak”. Svi imamo različite navike i interesovanja, stoga treba da budu deo vašeg jutarnjeg spiska, ako ih uvrstite u svoju rutinu.

Zdrave navike

Deo moje jutarnje rutine je zdrav doručak i voda sa limunom koja u potpunosti razbudi moj organizam. Ovsena kaša je vrlo čest izbog mog zdravog doručka. Pritom je i dokazano da čaša vode pre doručka ima veliki benefit za nas. Svi koji me poznaju, znaju koliko volim sport. Baš zato sam nedavno u svoju rutinu sam uvela i kućni workout i tome se posebno radujem. Pridružite mi se i vi!

Jutarnja rutina je sjajan saveznik u borbi protiv lenjosti i i inertnosti koje mnoge od nas tera da ostanemo mnogo duže nego što je potrebno. Na taj način može ugasiti našu produktivnost, kreativnost i životnu energiju.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio koristan i da će vas već od danas inspirisati da se bolje organizujete i krenete ka ostvarenju ciljeva koji su do sada možda bili samo želje.

S ljubavlju, Tea <3

Share:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *