Trendy frizure 2020. godine – stilovi i modni detalji

Zdravo svima i dobrodošli na moj novi blog post “trendy frizure 2020. godine”. Budući da ste izrazili želju da napravim tekst ovog tipa, tu sam da svoje obećanje ispunim. Potrudila sam se da vam kroz vizuelni i pisani oblik dočaram koje su to trendy frizure 2020. godine. Kosa je zaštitni znak svake devojke/žene i stoga je razumljivo što se frizurama i nezi pridaje toliko značaja i pažnje. Ona ima moć da nas učini atraktivnijim, ali što je najbitnije, čini da se osećamo bolje u sopstvenoj koži.

Let’begin!

Stilovi i dužine

Kada govorimo o različitim stilovima i dužinama kose, ove godine nastavljaju da dominiraju BOB i LOB frizure koje su smelo ponele mnoge svetski poznate ličnosti. Bob i Lob su kraće frizure koje se mogu lako održavati i u kućnim uslovima. Popularna dužina lob frizure 2020. godine ide do ramena, dok kod Bob frizure ide do vilice. Ovakve frizure su vrlo privlačne, ali ono što je sjajno je da su vrlo zahvalne za stilizovanje. Bilo da ih nosite na ravno ili da napravite lokne kao na prikazanoj slici, stajaće odlično. Lično bih sa ovakvom frizurom vrlo često pravila blage talase ili lokne sa ispravljenim krajevima, čineći je tako prilagodljivijom za svaki dan. To bi za mene bila sjajna casual varijanta.

Kratka “pixi” frizura

U 2020. dominira i ultra kratka pixi frizura koja se iznova i iznova vraća u trend i njoj su pohrlile mnoge dame kako svetske, tako i domaće scene. Primer je naša blogerka Dunje Jovanić, kojoj ova frizura, po mom mišljenju, stoji sjajno. Ona to itekako ume da iznese. Naravno, treba voditi računa da li neka frizura pristaje našem licu i uopšte našoj ličnosti pre nego što se odlučimo za neku drastičnu promenu. Dakle, ne pribegavajmo popularnim trendy frizurama po svaku cenu.

Duga kosa jednake dužine

Još jedna frizura koja nikada ne izlazi iz mode je i duga kosa jednake dužine. To je model frizure koji vizuelno ističe i izdužuje naše lice, čineći je tako vrlo privlačnim izborom prilikom šišanja. Ovo je je model frizure kojem pribegavam već godinu dana i za sada ne planiram da je menjam mnogo, jer mi se dopada kako mi stoji, a pritom je zahvalna i za stilizovanje.

U 2020. možemo primetiti i interesantnu i modernu šag frizuru koja podrazumeva pramenove različite dužine, čineći kosu vizuelno bujnijom nego što zapravo jeste.

“Rejčel Grin” frizura

„Rejčel Grin“ frizura doživljava neverovatni comeback ove godine, budući da sam je primetila na poznatim damama, poput Selene Gomez i Hejli Biber. Naime, ova frizura je bila apsolutni hit pocetkom 2000-ih godina, kada je ovakav cut iznela Dženifer Aniston u omiljenoj seriji svih vremena, Prijateljima. Nakon toga, žene širom sveta su „poludele“ za ovakvom frizurom.

Kikice/Pletenice

Pored različitih stilova, 2020. godina potencira isticanje prirodnih valova i lokni koje mnogi od nas imaju. Teži se što prirodnijim, opuštenijim frizurama kojima se posvećuje pažnja kroz negu i stilizovanje prirodnim putem. Primer za to su kikice i trake za kosu na koju možete uvidi kosu i dobiti sjajne valove.

Kolorizacija

Dosadašnja kolorizacija poput balejaža, ombre tehnike i pramenova i dalje nastavlja da dominira. Teži se što prirodnijim nijansama boja koje se koriste, kako bi kosa izgledala što prirodnije i senzualnije. Kao što ste verovatno primetili, „prirodno i negovano“ je ono što je na ceni ove godine. Ovo ne važi samo za frizure, već i šminku, negu i modne trendove.

Modni detalji

Prošle sezone vratio nam se jedan interesantan trend koji je mnoge od nas vratio u detinjstvo, a to su šnale. Šnale različitih dimenzija, dezena i materijala. Sigurno smo ih svi primetili na mnogim devojkama, jer je ovo trend koji se brzo proširio i postao vrlo trendy modni detalj uz koji nije potrebno nositi previše ostalog nakita, jer bi tako naša modna kombinacija izgledala kičasto i prenatrpano. Naravno, ovakav modni aksesoar zahteva i negovanu i stilizovanu kosu koja takođe nije previše nameštena i komplikovana, kako bi šnala došla do izražaja i vaša kosa bila u centru pažnje.

Rajf

Rajf većih dimenzija je modni aksesoar koji su postali trendy prošle jeseni i nastavljaju da dominiraju i u 2020. godini. Viđeni su na mnogim modnim blogerkama i ljubiteljima mode poput naše Tamare Kalinić i po mom mišljenju mogu sjajno da se kombinuju uz raznorazne odevne kombinacije, stavljajući akcenat na vašu kosu.

Nadam se da vam se dopao tekst i da će vas baš neka od frizura inspirisati na neke nove promene u životu. Pored same frizure, treba da vodimo vodimo računa o nezi kose, jer lepa kosa je upravo negovana kosa.

s ljubavlju, Tea <3

Share:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *