Igalo, Herceg Novi – travel 2021

Jedva sam čekala trenutak da svoj travel odeljak na blogu upotpunim nekim novim utiscima sa putovanja. Poseta Crnoj Gori, Igalu i Herceg Novom, bila je najbolja odluka koju sam donela tokom ovog leta! Bilo je to prekopotrebno putovanje.

Kroz ovaj blog post ću težiti da vam kroz visuale i pisanu reč dočaram lepotu ovih dragulja crnogorskog primorja, zanimljive predele, mesta sa dobrom hranom, apartman u kome smo bili smešteni i neke random savete koji bi mogli da vam budu korisni ukoliko poželite da neka od vaših narednih destinacija/letovanja bude upravo oni.

Smeštaj

Što se samog smeštaja tiče, bilo mi je potrebno nekoliko dana “češljanja” po internetu kako bih našla apartman koji ima sve ono što nam je potrebno. Apartman u kom smo odseli je zove “Bellevue apartments” i u pitanju je čitav kompleks apartmana u okviru jedne zgrade u kome svako može pronaći nešto što mu odgovara, u skladu sa svojim potrebama. Apartman u kome smo mi bili je u potpunosti opremljen, uredan, čist, sve izgleda novo i očuvano i zaista je moja topla preporuka. Link do apartmana ostavljam ovde: Bellevue apartments i vodi vas do booking aplikacije, ali za rezervaciju ih možete kontaktirati i direktno, putem viber ili whatsup aplikacije, kao što sam učinila ja.

Restorani sa dobrom klopom

Tokom boravka u Igalu,posetili smo više restorana u želji da pronađemo dobru klopu i najviše su nam se dopali restorani: Grifone, koji ima odličnu pizzu i pastu, zatim restoran Jedrenjak u kome smo jeli plodove mora i “Lobelia” koja ima jedan od privlačnijih i prijatnijih enterijera, ali i finu klopu.

Poseta Herceg Novom i Kanli kuli

Imajući u vidu da su Igalo i Herceg Novi upotpunosti spojeni i povezani i primorskom stazom, bilo je nezamislivo ne iskoristiti priliku da prošetamo i posetimo poznat crnogorski biser, stari deo Herceg Novog i Kanli kulu. Ove lokacije su nezaobilazna stanica i topla preporuka je da ih posetite kada nije pretoplo (ne pitajte kako znam 😉 )

Kanli kula iliti “krvava kula” kada se prevede na srpski sa turskog, bila je pre nekoliko vekova, za vreme Otomanskog carstva, zatvor u kome su mučeni i ubijani mnogi borci za oslobođenje Crne Gore. Sada je pretvorena u letnji amfiteatar u kome se okupljaju mnogi tokom raznoraznih manifestacija. A pogled koji se sa nje pruža je potpuno neverovatan. Neka fotografije pričaju same za sebe.

Plaže

Verovatno je mnogima poznato da su plaže u Herceg Novom i Igalu uglavnom betonskog tipa, iscepkane po segmentima, gde je veći broj njih i privatan u okviru različitih kompleksa, ali to nije iskljucivo tako. U Igalu postoji više slobodnih mesta na kojima ljudi mogu uživati na sopstvenim peškirima na šljunkovitom ili peščanom delu plaže. Jedan od takvih primera je i uređena gradska plaža ispod Titove vile i poprilično je široka u odnosu na sve ostale morske prilaze. Dakle, svako ima priliku da izabere nešto po sopstvenom ukusu.

Noćni život

Ono što mi se posebno dopada kod Igala je njegova sasvim umerena urbanost. Postoji nekoliko noćnih klubova, poput La Bambe u koju dolaze mnogi poznati pevači i ukoliko na odmoru želite i takav vid zabave, Igalo vas neće razočarati.

Ja sam u Igalu bila više puta i uvek mi neverovatno prija njegova energija, sigurna sam da ovo neće biti poslednji put da letnje dane provodim u ovom predivnom mestu.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio inspirativan ili eventualno rešio neke nedoumice koje ste možda imali vezano za ova mesta, ali i koristan ukoliko baš jedno od narednih letovanja bude ovaj biser crnogorskog primorja.

S ljubavlju,

Tea

Share:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[instagram-feed]